Culoare: roșu-rubiniu.
Miros: de fructe negre și roșii, cu valențe lemnoase de vanilie și ierburi uscate.
Gust vegetal de fructe, precum și coacăze, mure negre, de corpolență medie spre mare, cu aciditate bine integrată.
Temperatura de servire: 16-17°C.
Asocierea culinară: se poate servi cu preparate de carne roșie, vânat, carne albă, brânzeturi sărate, sosuri, mezeluri, cașcaval, preparate mediteraneene și din bucătăria asiatică.
Culoare: roșu închis cu nuanțe de grena.
Miros: complex de fructe negre și prune confiate îmbogățite de valențe lemnoase de stejar, subtil condimentat.
Gust: pătrunzător, de vișine putrede, prune uscate și mure negre, cu o lemnozitate bine integrată, taninuri moi, aciditate medie, delicat pe final, cu gust remanent.
Temperatura de servire: 15-17°C.
Asocierea culinară: se poate servi cu carne roșie și albă preparată la cuptor, tocană din carne roșie, sarmale preparate la ceaun, coaste de miel la cuptor.
Culoare: roșu - rubiniu.
Miros: rafinat și moale, de ciuperci și condimente, note discrete de vanilie și stejar.
Gust: plăcut și savuros, ușor condimentat, un pic lemnos, cu o fructuozitate delicată de fructe uscate, curmale. Un vin de corpolență medie spre mică, cu o aciditate bine integrată, cu gust final remanent prelung.
Temperatura de servire: 15-16°C.
Asocierea culinară: poate fi servit alături de preparate din carne roșie la grătar sau pe plită, cartofi țărănești rumeniți și bacon prăjit. Acompaniază foarte bine mezeluri, babic, ghiudem, servite cu telemea sărată și pâine neagră de casă.
Culoare: limpede, cu o frumoasă culoare roz-somon.
Miros: fructat cu note florale.
Gust: un gust savuros, cu arome de fructe roșii, proaspete, o aciditate relativ ridicată ce îi conferă prospețime.
Temperatura de servire: 8-9°C.
Asocierea culinară: foarte bun ca aperitiv, se asociază bine cu carpaccio de somon cu rucola, ruladă de pui umplută cu legume și orez, cu fructe de mare, pește în saramură, diverse brânzeturi, chiar și unele deserturi.
Culoare: aspect limpede, luminos, de culoare roz, cu nuanță de mandarine.
Miros: plăcut, de citrice și zmeură.
Gust: un vin echilibrat, ușor fructat, aroma distinctă florală, aciditate relativ ridicată, gust final remanent.
Temperatura de servire: 6-8°C.
Asocierea culinară: foarte bun aperitiv, se asociază bine cu salate, pește de apă dulce la grătar, antreuri din pui, curcan servit la tavă, brânzeturi tari, nematurate.
Vin cu denumire de origine controlată Murfatlar - cules târziu.
Culoare: strălucitor, cu o culoare verde-gălbui.
Miros: de intensitate medie de fructe confiate, dulcețuri, mango, pepene galben și gutui.
Gust: plăcut, dulce și intens de dulceață de fructe exotice, mango, și la final pomelo, fructe însiropate, pere, gutui și caise.
Temperatura de servire: 7-8°C.
Asocierea culinară: se poate servi cu mâncăruri bogat condimentate, chiar iuți; este un excelent partener pentru brânzeturi naturale. Se asociază foarte bine cu deserturi pe bază de fructe confiate. Poate fi servit ca aperitiv sau alături de preparate sărate.
Vin cu denumire de origine controlată Murfatlar - cules târziu.
Culoare: galben pai cu reflexe aurii.
Miros: suav de soc și pere coapte, delicat de miere de tei.
Gust: plăcut de gutui, completat de o caracteristică de miere. Un vin cu aciditate scăzută, cu corpolență medie, cu gust final remanent savuros.
Temperatura de servire: 7-10°C.
Asocierea culinară: se poate asocia cu preparate asiatice cu iuțeală moderată pe bază de pește (saramură), pui sau vită caramelizată. Deasemeni, poate fi servit la finalul mesei cu brânzeturi de capră semitari.
Vin cu denumire de origine controlată Murfatlar - cules la maturitate deplină.
Culoare: galben verzui cu luciu.
Miros: îmbietor de fructe, în special de lime. Solul calcaros al podgoriei îi aduce acestui soi o notă distinctă și elegantă de mineralitate.
Gust: un vin echilibrat, de o aciditate plăcută, cu o caracteristică de fructe verzi, de o onctuozitate delicată, cu gust final remanent lung și plăcut.
Temperatura de servire: 9-10°C.
Asocierea culinară: se poate servi alături de pește de apă dulce, carne de pui, rață la cuptor, brânzeturi tari, fructe de mare, paste, preparate mediteraneene, preparate vegetariene din bucătăria arabă.
Culoare: verde gălbui, limpede.
Miros: plăcut, cu arome proaspete de flori de câmp și fructe care adaugă o aromă complexă.
Gust: vinul oferă o aciditate medie, cu note minerale, echilibrat, corpolent, cu gust remanent de ardei gras.
Temperatura de servire: 8-9°C.
Asocierea culinară: vinul se poate asocia foarte bine cu carne albă, pește, fructe de mare, mâncăruri din bucătăria mediteraneeană, brânzeturi românești, salate asortate.
Culoare: galben-verzui.
Miros: caracteristic soiului, plăcut, îmbietor.
Gust: echilibrat, o aciditate medie cu caracteristică de fructe verzi. Octuozitate delicată, cu gust final remanent savuros.
Temperatura de servire: 7-8°C.
Asocierea culinară: se poate servi ca aperitiv sau alaturi de preparate din pește, carne albă, preparate vegetariene, brânzeturi, diverse antreuri.