Vin alb
Culoare: aspect strălucitor, galben-verzui.
Miros: delicat de fructe, ușor floral, soc și iasomie.
Gust: de citrice (lime și ananas), un vin lejer de aciditate medie cu gust final remanent, plăcut.
Temperatura de servire: 6-7°C.
Asocierea culinară: un vin elegant, potrivit lângă carne de pui pe plită ori alături de pește nu foarte gras, fructe de mare, raci fierți în vin; poate fi savurat lângă salate exotice de vară.
Vin roze
Culoare: roz deschis cu nuanțe de piersică.
Miros: fructat și condimentat cu note florale.
Gust: plăcut, de zmeură, îmbogățit cu citrice (pomelo și grapefruit).
Temperatura de servire: 7-8°C.
Asocierea culinară: un vin creat pentru preparate din pește și fructe de mare, carne albă, brânză proaspătă, preparate mediteraneene ușoare.