Culoare: verde-gălbui deschis, cu limpiditate bună.
Miros: arome relativ intense de mere verzi, grapefruit și agrișe.
Gust: percepția inițială este placută și echilibrată de fructe verzi, completată de o delicată savoare de ardei gras verde. Vinul are o corpolență medie cu gust final remanent mineral.
Temperatura de servire: 8-9°C.
Asocierea culinară: potrivit lânga carne de pui, mâncaruri pe baza de pește, fructe de mare, excelent lânga preparate sarate. Poate fi servit și cu diverse antreuri, preparate din carne și legume.
Culoare: roz-pal.
Miros: intens, fructat, cu note ușor florale.
Gust: plăcut de fructe proaspete, aciditate medie, corpolență mică, un vin lejer de cursă lungă.
Temperatura de servire: 6-7°C.
Asocierea culinară: se poate asocia cu preparate din carne albă sau carne roșie, pește, fructe de mare, brânzeturi tinere sau mâncaruri nu foarte condimentate. Poate fi servit ca aperitiv alaturi de antreuri, dar și la desert cu fructe uscate, alune de pădure.