Culoare: Un vin roșu intens, purpuriu cu nuanțe violacee.
Miros: Aromele sunt de fruct dulce de pădure, mure, afine, cireșe mici și negre de dulceață, plus un caracter delicat de scorțișoară, cuișoare și marțipan.
Gust: Gustativ, regăsim același fruct copt de pădure, pruna uscata și o prospețime a taninurilor suple și perfect integrate, note suave de vanilie extrase din lemnul de stejar. Vinul este moale și catifelat cu acea mineralitate subtilă caracteristică podgoriei Murfatlar.
Temperatură de servire: 16–18°C
Asocierea culinară: Un vin excelent pentru carnea de vită la grătar, preparate din carne de miel, gulaș, mâncăruri cu mirodenii mediteraneene, moussaka, paste cu sosuri roșii și ciuperci, legume corpolente, brânzeturi mature și deserturi cu ciocolată neagră.
Culoare: culoare strălucitoare de roz pal.
Miros: intens fructat și completat de nuanțe florale.
Gust: plăcut de soc, zmeură, căpșuni, îmbogățit subtil cu arome de citrice (pomelo, grape-fruit).
Temperatura de servire: 7–8°C
Asocierea culinară: un vin excelent ca și aperitiv, ce poate fi asociat atât cu antreuri pe bază de pește sau pui, cât și cu salate, brănză, preparate la tigaie sau la cuptor.
Culoare: verde gălbui.
Miros: regăsim arome proaspete de smochine, flori de câmp și fructe tropicale.
Gust: gustativ vinul ne oferă o aciditate bine echilibrată si persistentă, un echilibru fin în nuanțe de fruct tropical și caracterul mineral.
Temperatura de servire: 8–9°C
Asocierea culinara: se poate servi cu preparate din carne de pui, pește, fructe de mare, preparate ușoare, brânzeturi tinere, salate mediteraneene.