Vin cu denumire de origine controlată Murfatlar - cules târziu.
Culoare: roșu rubiniu cu nuanțe violacee.
Miros: complex de prune, coacăze și cireșe negre, îmbogățit cu valențe lemnoase distincte de cedru și stejar, ușor condimentat.
Gust: puternic de mure, vanilie și caramel, cu taninuri ferme, aciditate relativ ridicată și corpolență medie. Vinul poate fi consumat proaspăt, dar are și potențial de învechire.
Temperatura de servire: 15-17°C.
Asocierea culinară: carne de porc sau vită pe grătar, asezonată cu ciuperci rumenite la tigaie, brânzeturi moi și semitari, mâncăruri robuste din carne roșie pregătite la ceaun, pulpă de miel la cuptor, carne la garniță, prăjeli de porc.
Vin cu denumire de origine controlată Murfatlar - cules la maturitate deplină.
Culoare: roz luminos cu nuanțe de piersică.
Miros: intens fructat și condimentat cu note timide florale.
Gust: un vin savuros de fructe și citrice, pomelo și grapefruit, un vin lejer cu aciditate medie, cu gust final remanent ce îi conferă prospețime și vigoare.
Temperatura de servire: 7-8°C.
Asocierea culinară: un vin ce poate acoperi o paletă largă de preparate culinare. Se asociază foarte bine cu fructe de mare, pește, preparate mediteraneene ușoare, salate; este excelent lângă carne de pui, curcan. Poate fi servit și la desert, cu salate de fructe proaspete.
Vin cu denumire de origine controlată Murfatlar - cules târziu.
Culoare: verde-gălbui, limpede, cu luciu.
Miros: bogat de citrice și fructe tropicale. Solul calcaros al podgoriei aduce o notă distinctă și elegantă de mineralitate, la care se adaugă aroma fină de stejar.
Gust: vinul este proaspăt, persistent, cu nuanțe de fructe verzi cu onctuozitate delicată, cu ușoare urme de vanilie. Vinul este de o corpolență mare ce îi conferă o personalitate distinctă.
Temperatura de servire: 7-9°C.
Asocierea culinară: elegant, potrivit lângă o carne de pui, pește, fructe de mare, brânzeturi ușoare, carne de berbecuț la cuptor, salate pe bază de carne albă, legume.
Vin cu denumire de origine controlată Murfatlar - cules la maturitate deplină.
Culoare: verde-gălbui
Miros: arome proaspete de flori de câmp, de fructe tropicale.
Gust: vinul oferă o aciditate medie, persistentă, un echilibru fin între fruct și caracterul mineral, completat de un gust final persistent de pomelo.
Temperatura de servire: 7-8°C.
Asocierea culinară: se poate servi alături de mâncăruri, preparate din carne slabă, pește de apă dulce și oceanic, diferite sosuri cremoase, sosuri subtile cu brânză, brânzeturi slabe, mâncăruri ușor picante.
Vin cu denumire de origine controlată Murfatlar - cules la maturitate deplină.
Culoare: culoare profundă de un roșu rubiniu cu tentă violacee.
Miros: îmbietor de fructe negre, mure, cu taninuri rebele, aciditate relativ ridicată și o corpolență medie.
Gust: puternic și tânăr, poate fi consumat acum, dar are și potențial de învechire la sticlă, pentru a-și îmbogăți și rafina buchetul.
Temperatura de servire: 16-17°C.
Asocierea culinară: carne roșie la grătar sau pe plită, gătită simplu, rustic foarte puțin condimentată, bacon prăjit; deasemenea acompaniază bine brânzeturi de capră, sarmale pregătite la cazan.