Terroir
Murfatlar este un nume care a făcut și continuă să facă istorie aici, pe pământurile roditoare ale Dobrogei.
De numele cu tradiție milenară se leagă și un microclimat aparte. Acesta imprimă caracteristicile sale, an de an, soiurilor cultivate aici.
Solul bogat în calcar este locul perfect pentru obținerea de vinuri nobile. Vinurile obținute aici au făcut istorie de-a lungul timpului în întreaga lume.
Nu întâmplător, regiunea Murfatlar a fost denumită perla vinurilor românești. Astăzi, compania și oamenii Murfatlar duc moștenirea mai departe.

Bogăția soiurilor se vede cu ochiul liber. De exemplu, soiurile de struguri Chardonnay, Sauvignon și Muscat Ottonel au la maturitate deplină culori de un galben strălucitor cu o dulceață asemănătoare nectarului zeilor. Din ele, se obțin vinuri de o calitate excepțională, seducătoare pe măsura învechirii lor, dar și îmbietoare pentru cei care adoră un vin bun autentic.

Faima podgoriei și a vinului de Murfatlar este rezultatul climatului de stepă, cu soare puternic, benefic viei, care asigură concentrarea zaharurilor în boabele de struguri; al teraselor dăltuite în calcar și al modernelor laboratoare care transformă experimentele în succes.

Soiurile de struguri Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Merlot, Pinot Noir oferă cu desăvârșire struguri plini de arome scânteietoare înnobilate cu gustul lor unic și o bogată paletă de tente rubinii. După cultivare, obținem vinuri desăvârșite, inconfundabile și de neuitat.
Recomandăm consumul moderat de alcool. Află mai multe aici.
© 2023 Murfatlar. Toate drepturile rezervate.
ro_RO