Vin roșu
Culoare: limpede, roșu-rubiniu.
Miros: caracteristic de strugure.
Gust: plăcut, cu taninuri moi, aciditate medie, un vin tânăr, proaspăt, fructuozitate delicată.
Temperatura de servire: 14-16°C.
Asocierea culinară: alături de preparate din carne roșie, miel și specialități la grătar.
Vin alb
Culoare: limpede, galben-verzui.
Miros: caracteristic de strugure.
Gust: plăcut, lejer, de o corpolență medie, aciditate bună, cu gust remanent suculent.
Temperatura de servire: 6-8°C.
Asocierea culinară: specialități de pește, crustacee, fructe de mare, și chiar pui și cărnuri slabe.
Vin roze
Culoare: roz, cu nuanțe de somon.
Miros: delicat, fructos, de cireșe crude.
Gust: plăcut, lejer, cu o aciditate medie.
Temperatura de servire: 8-9°C.
Asocierea culinară: se poate asocia cu o gamă variată de preparate, mezeluri din carne de porc sau brânzeturi proaspete de oaie și capră, cu legume crude.