Lacrima lui Ovidiu

Uns ca singurul vin licoros din România, Lacrima se întoarce la
masă dinspre malurile nisipoase ale mării, după 5 ani petrecuți în
butoaie de stejar. Încheie cina, meditativ, cu ocoluri prin istoria
lumii, descoperind relicvele orașelor antice care se zăresc printre
vorbe de duh.
Vin roșu licoros
Vin cu denumire de origine
controlată Murfatlar.

DOC Murfatlar

750ml
16% vol.
Vin roze licoros
Vin cu denumire de origine
controlată Murfatlar.

DOC Murfatlar

750ml
16% vol.
Vin alb licoros
Vin cu denumire de origine
controlată Murfatlar.

DOC Murfatlar

750ml
16% vol.
Vin roșu licoros
Vin cu denumire de origine controlată Murfatlar.

Obținut din podgoria Murfatlar prin vinificarea soiurilor Pinot Noir, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon și Merlot, cupajate în proporții diferite în funcție de anii de recoltă, și învechirea vinului în butoaie din lemn de stejar pentru obținerea buchetului.

Culoare: roșu-rubiniu cu valențe de grena.

Miros: plăcut, îmbietor, rafinat, ce își dezvăluie complexitatea de vin învechit în butoaie de stejar.

Gust: catifelat și robust de coacăze și afine, dulce și în același timp tare, ce păstrează corpolența și taninul Cabernet Sauvignon-ului și suplețea Pinot Noir-ului, lemnos și afumat cu valențe de cacao, un vin cu corpolență mare, cu aciditate bine integrată, cu gust final remanent prelung.

Temperatura de servire: 12-14°C.

Asocierea culinară: se poate servi ca aperitiv sau după masă, alături de deserturi dulci, un vin creat pentru a fi asociat cu mâncăruri rafinate, produse de patiserie cu cremă de vanilie.

750ml
16% vol.
Vin roze licoros
Vin cu denumire de origine controlată Murfatlar.

Obținut din podgoria Murfatlar, prin vinificarea soiurilor Pinot Noir, Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon și Merlot, cupajate în proporții diferite în funcție de anii de recoltă, și învechirea vinului în butoaie din lemn de stejar pentru obținerea buchetului.

Culoare: roz intens cu nuanțe delicate de cărămiziu.

Miros: plăcut, îmbietor, de buchet de vin învechit, cu note de vanilie și stejar.

Gust: catifelat, suplu, savuros, dulce, cu aciditate ridicată, echilibrat, îmbogățit cu note de stejar și vanilie, gust final savuros și îndelungat.

Temperatura de servire: 7-8°C.

Asocierea culinară: se poate servi ca aperitiv sau după masă. Poate fi consumat ideal alături de deserturi pe bază de fructe sau ciocolată. În plus, se poate servi și alături de brânzeturi sărate, limbă rece cu măsline, ciuperci la cuptor.

750ml
16% vol.
Vin alb licoros
Vin cu denumire de origine controlată Murfatlar.

Obținut din podgoria Murfatlar prin vinificarea soiurilor Chardonnay, Pinot Gris și Muscat Ottonel, cupajate în proporții diferite în funcție de anii de recoltă, și învechirea vinului în butoaie din lemn de stejar pentru obținerea buchetului.

Culoare: limpede, chihlimbar-auriu.

Miros: plăcut, îmbietor, de buchet de vin maturat cu note de miere.

Gust: foarte plăcut, lejer, dulce, îmbogățit cu un întreg spectru de arome lemnoase, caramelizate, de cedru și stejar, precum și gust delicat de miere. Intensitatea buchetului și dulceața fac ca acest vin să fie consumat imediat, dar se poate păstra în sticlă mulți ani, fără a pierde din calitățile deosebite pe care le-a dobândit.

Temperatura de servire: 5-6°C.

Asocierea culinară: se poate servi ca aperitiv sau după masă. Se poate asocia cu mâncăruri pe bază de ficat de gâscă, produse de patiserie, legume și brânzeturi fine, deserturi în foietaj, plăcintă dobrogeană.

750ml
16% vol.
Recomandăm consumul moderat de alcool. Află mai multe aici.
© 2023 Murfatlar. Toate drepturile rezervate.
ro_RO