Vin roșu
Culoare: limpede, roșu-rubiniu.
Miros: caracteristic de strugure.
Gust: plăcut, cu note dulci, taninuri moi, aciditate medie, un vin tânăr.
Temperatura de servire: 14-16°C.
Asocierea culinară: se poate servi cu toate tipurile de mâncăruri, un vin puțin pretențios la asocierea culinară.
Vin alb
Culoare: impede, galben-auriu.
Miros: caracteristic de strugure bine copt.
Gust: fructat, bogat, plăcut, un vin lejer, aciditate medie.
Temperatura de servire: 7-9°C.
Asocierea culinară: se poate servi cu toate tipurile de mâncăruri, un vin puțin pretențios la asocierea culinară.
Vin alb
Culoare: limpede, galben-auriu.
Miros: caracteristic de strugure pârguit.
Gust: echilibrat, bogat, plăcut, un vin lejer, aciditate medie.
Temperatura de servire: 7-9°C.
Asocierea culinară: se poate servi cu toate tipurile de mâncăruri, un vin puțin pretențios la asocierea culinară.
Vin roșu
Culoare: limpede, roșu-rubiniu.
Miros: caracteristic de strugure.
Gust: plăcut, cu taninuri moi, aciditate medie, un vin tânăr.
Temperatura de servire: 14-16°C.
Asocierea culinară: se poate servi cu toate tipurile de mâncăruri, un vin puțin pretențios la asocierea culinară.
Vin roze
Culoare: roz intens.
Miros: de intensitate medie, fructat și vegetal, aromă distinctă de fructe.
Gust: un vin cu aciditate medie, lejer, ușor fructat.
Temperatura de servire: 8-10°C.
Asocierea culinară: se recomandă cu mâncăruri de carne albă, pește de apă dulce, preparate de legume, brânză, carne de porc.
Vin roze
Culoare: roz intens.
Miros: de intensitate medie, fructat și vegetal, aromă distinctă de fructe.
Gust: un vin cu aciditate medie, lejer, ușor fructat.
Temperatura de servire: 8-10°C.
Asocierea culinară: se recomandă cu mâncăruri de carne albă, pește de apă dulce, preparate de legume, brânză, carne de porc.