Culoare: roșu rubiniu, cu nuanțe violacee.
Miros: îmbietor de fructe roșii și negre, condimente, în special de nucșoară, arome lemnoase de stejar și vanilie.
Gust: intens și complex de fructe roșii și negre, în special coacăze, subtil vegetal dar puternic condimentat, îmbogățit de un întreg spectru de arome lemnoase. Taninurile ferme și intensitatea acestora, fac ca acest vin să fie excelent pentru consumul imediat dar se poate consuma și peste 2-3 ani.
Asociere culinară: se poate servi cu orice tip de carne roșie (vită, porc, miel, berbecuț etc.), la grătar sau la cuptor, ținută în baiț cu condimente, carne de vânat servită cu sos vânătoresc, platou de brânzeturi etc.
Culoare: galben-verzui, cu o foarte bună limpiditate.
Gust: ușor aromat cu note de fructe (citrice și piersici), îmbogățite de aroma nucilor și alunelor. Este un vin echilibrat, de o aciditate distinctă, ce-i conferă prospețime, păstrându-i totuși caracterul tipic soiului pentru vinurile tinere.
Asocierea culinară: pește gras, fructe de mare, carne albă de pui, preparate vegetariene, brânzeturi tari și semitari, garnisite cu alune și nucă.
Culoare: galben luminos.
Miros îmbietor de flori de soc, lime și agrișe.
Gust: echilibrat, o aciditate plăcută caracteristică fructelor verzi, cu o corpolență medie, cu gust final remanent de lime și pomelo. Solul calcaros al podgoriei Murfatlar îi aduce o notă de mineralitate și eleganță.
Asocierea culinară: se poate servi cu preparate ușoare pe bază de verdețuri, carne albă, pește și fructe de mare, preparate la cuptor, specialități de brânză, smântână degresată servită cu miez de nucă.
Culoare: limpiditate foarte bună, roz cu nuanțe de somon.
Miros: de intensitate medie, aromă florală de trandafiri și apă de flori.
Gust: un vin lejer, ușor fructat, cu aromă de pomelo și grapefruit roșu, de o aciditate relativ ridicată, cu gust final savuros și îndelung.
Asocierea culinară: salate, pește de apă dulce la grătar, fructe de mare la tigaie, preparate asortate cu legume sote, carne slabă la cuptor, ruladă de pui umplută cu legume, desert pe bază de brânză.
Culoare: roșu purpuriu.
Miros delicat de fructe negre și roșii.
Gust: fructat de vișine, mure negre și coacaze, catifelat, cu taninuri discrete de mica corpolență, aciditate medie, delicat condimentat pe final.
Temperatura de servire: 16-18°C.
Asocierea culinară: se poate servi cu orice tip de carne roșie (vită, porc, miel, berbecuț etc.) la grătar sau la tigaie; se asociază bine cu prosciutto, cu babic, ghiudem, telemea sărată și pâine neagră de casă.