Punct Turistic
Știi deja că la Murfatlar se produc vinuri cum rar întâlnești în lume. Dar noi, oamenii de aici, nu ne-am rezumat la atât. Suntem gata să arătăm tuturor cine suntem, de unde venim și ce-am făcut.

MUZEUL

Am organizat în podgorie un muzeu viticol, din dorința de a lăsa moștenire nepoților și strănepoților mărturii concrete, adevărate file de istorie, despre ceea ce a înfăptuit fiecare generație la timpul său.

Împreună cu muzeografii Muzeului de Arheologie din Constanța, am creat acest spațiu muzeal.

Am adunat vase de ceramică, amfore și unelte rudimentare de vinărit, am scotocit arhivele în căutare de documente, orânduind toate aceste exponate într-un muzeu adăpostit în interiorul modernului complex.
În vitrine și pe suporți metalici sunt expuse o serie de piese de ceramică, folosite pentru depozitarea și consumul vinului - vase dacice, vase și amfore elenistice, din secolele IV - III i.e.n., cupe înalte cu două toarte, boluri semisferice, vase, ploști și căni romane de diferite mărimi și forme, altare și stele funerare romane cu inscripții, figuri, struguri și frunze de viță, teascuri dacice și romane de piatră, folosite la zdrobitul strugurilor, precum și un lin uriaș pentru scurgerea mustului.

Dar cam atât despre povestea muzeului, noi recomandăm să trăiești experiența.

Dacă vrei să vii să ne vezi, e simplu: sună-ne și fă o programare la telefon sau pe email.

De abia așteptam să ne cunoști!

PUNCT TURISTIC

Ce loc mai frumos să savurezi legenda Murfatlar decât în mijlocul viei? Da, te așteptăm cum nu se poate mai potrivit, cu un restaurant tradițional unde poți veni să te răcorești de soarele Dobrogei cu soiul preferat de vin și cu preparate de-ale locului.

Te așteptăm să deguști vinurile noastre în voie și să te bucuri de spectacolul viei.

Spațiul este retras de la șoseaua ce leagă Cernavodă de Constanța, dar pentru mai multe detalii, contactează-ne folosind informațiile de mai jos:
punct.turistic@murfatlar-vinul.ro
Tel: 0722.165.571
Tel: 0766.778.210
Recomandăm consumul moderat de alcool. Află mai multe aici.
© 2023 Murfatlar. Toate drepturile rezervate.
ro_RO